Členská schůze AJŠ (říjen 2015)

Ve dnech 9. - 10. října 2015 se konalo již třetí zasedání členské schůze AJŠ, tentokrát v Hradci Králové. Hlavním tématem jednání byla příprava na první cyklus certifikačního auditu pro členské školy AJŠ. Členská schůze zvolila nového člena kontrolní komise, upravila znění stanov a v diskuzní části se věnovala tématu mezinárodních zkoušek z cizího jazyka v souvislosti s vydáním seznamu standardizovaných zkoušek MŠMT. Hosty jednání AJŠ byly zástupci AMATE, CAMBRIDGE ENGLISH LANGUAGE ASSESSMENT a ETS.

Hradec Králové, 9. - 10. října 2015
Účast: 26 členských škol, 38 účastníků

Členská schůze:

• Zvolila nového člena kontrolní komise – paní Danielu Pechačovou z jazykové školy Lexis, Praha.

• Informovala členy o přípravách na V. ročník mezinárodní konference, která se uskuteční v prostorách Filozofické fakulty v Praze dne 23. dubna 2016. Novinkou roku 2016 budou hromadné přihlášky lektorů z členských škol s 20% slevou na vstup.

• Hlasovala o třech úpravách stávajícího znění stanov Asociace.

• Diskutovala a následně přijala návrh na metodické zpracování příprav 1.cyklu certifikace.

• Odhlasovala rozpočet pro rok 2016.

• V otevřeném jednání diskutovala téma mezinárodních zkoušek z cizího jazyka v souvislosti s vydáním seznamu standardizovaných zkoušek MŠMT. Hosté jednání byly zástupkyně AMATE, CAMBRIDGE ENGLISH LANGUAGE ASSESSMENT a ETS.

Zpráva zveřejněna: 04. 10. 2015